Prikbord

Nieuws & agenda

Webinar 'Help, mijn kind eet niet goed!'

Centrum voor Jeugd en Gezin Maastricht-Heuvelland houdt dinsdag 25 januari het webinar 'Help, mijn kind eet niet goed.' Deelname is gratis en staat open voor ouders en verzorgers uit de regio 043 met kinderen in de leeftijd van 1 tot ongeveer 12 jaar.

De online sessie wordt verzorgd door opvoedcoach en psycholoog Joyce Akse en duurt van 20.00 tot 21.30 uur.

„Tijdens het webinar zal Joyce dieper ingaan op hoe je als ouder/opvoeder kunt omgaan met kieskeurige, lastige of moeilijke eters. Je leert hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind ook de gezonde voeding gaat eten. Verder maak je kennis met Joyces Theelepelmethode”, aldus de woordvoerder.

12 januariLees verder
Kerst 2021

🎅🎄⛄

Ook dit jaar vieren we Kerst anders dan we hadden gedacht.

Helaas geen kerstviering... Maar, we hebben samen met alle kinderen van het kindcentrum wel uitgebreid aandacht besteed aan het kerstfeest.

We hebben alles voor je in beeld gebracht.

Veel plezier !!

 

23 decemberLees verder
Gratis cursussen voor kinderen en ouders

Beste ouders/verzorgers

 

De Maastricht-Heuvelland gemeenten bieden een aantal cursussen voor kinderen en voor ouders gratis aan. Trajekt verzorgt een aantal van deze workshops en cursussen. Via deze weg willen we de rots & water training extra onder de aandacht brengen. De rots & water trainingen gaan begin 2022 weer van start en aanmelden is mogelijk via: https://www.cjg043.nl/aanmelden/. Voor het gehele aanbod van Trajekt verwijzen we graag naar www.trajekt.nl en op www.cjg043.nl staat nog meer informatie en aanbod voor ouders en kinderen in de regio Maastricht en Heuvelland.

 

Voor vragen of opmerkingen over bovenstaand aanbod kunt u mailen naar rotsenwater@trajekt.nl

22 decemberLees verder
Voedselbankactie 2021

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Vanaf 12 t/m 19 december doen we weer mee aan de inzamelactie voor de Voedselbank. Juist in deze Corona tijd is het extra van belang de gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank niet letterlijk in de kou te laten staan.
I.v.m. Corona zal er dit jaar wederom geen inzamelpunt op BS Wyck en/of Samen Spelen Wyck zijn, maar donaties kunnen contactloos worden achtergelaten in de H. Martinuskerk. (door de dubbele deuren de kerk binnen en dan links achteraan bij het grote doopvont kunnen donaties dagelijks worden afgezet)
 
In de bijlagen vindt u hierover meer informatie én een wensenlijstje om uit te printen (handig om mee te nemen wanneer u boodschappen gaat doen of om uit te delen aan familie/vrienden zodat nog meer mensen mee kunnen doen aan deze actie). 
 
 
Met vriendelijke groet,
Team Samen Wyck
9 decemberLees verder
Scholen op de kaart

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Wisten jullie al dat onze school te bekijken is op 'Scholen op de kaart'.

Neem eens een kijkje voor info over:

- Het onderwijs

- De resultaten

- Tevredenheid

- ...

Jullie kunnen dit vinden via deze link: Scholen op de kaart

6 decemberLees verder
Infomail directie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Graag willen wij u weer informeren over lopende zaken in ons kindcentrum. Er staat weer een drukke periode voor de deur en op dit moment, aan de vooravond van een nieuwe persconferentie, willen we graag kort terugblikken en vooruit kijken.

 

Afgelopen periode
We zijn dit schooljaar goed en positief gestart met onze volledige bezetting en onze normale werkwijze, we hebben met passende maatregelen een inloopavond kunnen organiseren, een hele leuke kinderboekenweek gehad en we hebben de vrijdag voor de herfstvakantie met ons hele kindcentrum kunnen bouwen aan onze inhoudelijke samenwerking en de verdere ontwikkeling naar de toekomst.

 

Halloween-/Lampionnentocht
Morgen 12 november is het zover…. We mogen eindelijk weer ons gezellige/griezelige, afhankelijk van welke tocht u doet, ‘najaarsevent’ houden. We leven hierbij alle, op dit moment geldende maatregelen na, zodat we de avond op een veilige manier kunnen laten doorgaan. Voor de mensen die zich hebben aangemeld…. Tot morgen!

 

Oudergesprekken
Het is inmiddels lang geleden dat we ‘ouderwets’ oudergesprekken konden voeren met u en onze leerlingen. Komende week zullen deze weer plaatsvinden voor alle leerlingen t/m groep 7. Hiervoor hebben jullie kunnen intekenen via Schoudercom.
Ons uitgangspunt is dat de gesprekken op school kunnen plaatsvinden. Wenst u dit liever via MS Teams te doen, geef dit dan tijdig aan bij de groepsleerkracht. We vragen u in de gebouwen en op de gangen een neus-mondmasker te dragen en de teamleden zullen de 1,5 meter en ventilatie in de lokalen garanderen. Op maandagavond zijn de gesprekken van cluster 3-4-5 in het hoofdgebouw.
Vanaf dit moment willen we ook de administratieve kant van de oudergesprekken weer op orde brengen. De leerkrachten zullen u vragen om te tekenen voor de gevoerde gesprekken.

 

Personeel
Het lerarentekort begint nu ook in Maastricht nijpend te worden. Ook binnen MosaLira. Hierdoor komt het onderwijs van onze collega-scholen in het speciaal onderwijs in het gedrang. Zonder de solidariteit van andere MosaLira-scholen, zullen er klassen structureel naar huis gestuurd moeten worden. Omdat wij als basisschool Wyck ook een beroep hopen te doen op onze collega’s wanneer wij dit nodig hebben, hebben we als team besloten tijdelijk, tot aan de Kerstvakantie, een steentje bij te dragen. Het probleem is hiermee natuurlijk niet opgelost, maar het onderwijs in het speciaal basisonderwijs kan wel gecontinueerd worden. Concreet betekent dit dat meester Mike op donderdag zal gaan helpen en juf Debbie op vrijdag. Zij kunnen door onze eigen teamleden opgevangen worden.
Het zal u niet ontgaan zijn, maar juf Marije is al enige tijd in blijde verwachting en zij zal na de Kerstvakantie met zwangerschapsverlof gaan. Ons voortschrijdende inzicht met betrekking tot het lerarentekort heeft ervoor gezorgd dat we onze bezetting zodanig hebben ingericht dat we ook haar verlof intern kunnen oplossen. Als het goed is, zijn dan weer andere scholen aan de beurt om de collega’s in het speciaal onderwijs te ondersteunen.

 

Gymzaal
Het blijkt een hele klus te zijn om een gymzaal te renoveren, maar inmiddels is het gelukt. We kunnen de zaal gebruiken en met name juf Danique is er erg blij mee. Er moeten komende periode nog enkele werkzaamheden verricht worden, maar daar zullen we lang niet meer zoveel hinder van ondervinden als in de afgelopen 5 maanden.

 

Graag wijzen we u nog even op enkele belangrijke data. Op 6 december is er een studiedag en ook op vrijdag 24 december is er een studiedag. De leerlingen zijn deze dagen dan ook vrij.

 

Voor nu wensen wij u nog een prettige avond en we zien u misschien morgen en anders sowieso komende week bij de oudergesprekken.

 

Met vriendelijke groet,

Team Samen Wyck

30 novemberLees verder
Lichtjesdag 2021

Beste ouders/verzorgers,

 

In de bijlage kunt u een informatiebrief vinden over onze jaarlijkse 💡 ''lichtjesdag'' 💡 op school.

Ik zou u willen vragen om deze brief goed door te lezen.

 

Veiligheid staat voorop in het verkeer! 😉

 

Alvast bedankt voor de moeite!

 

Met vriendelijke groeten, 

De werkgroep verkeer

 

 

30 novemberLees verder
Kalender
Vergadering medezeggenschapsraad
27 januariLees verder
Valentijnsdag
14 februariLees verder
Adviesgesprekken groep 8
17 februariLees verder
Rapporten / groeiwijzers mee
18 februariLees verder
Oudergesprekken basisschool
21 februariLees verder
School om 12.15u uit
25 februariLees verder
Carnavalsviering
25 februariLees verder
Voorjaarsvakantie
26 februariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren